Dagens tarotreading 29/5 - 2024

Det kan bli en ganska omvälvande dag idag på något plan, då en förändring som först känns jobbig kan komma i din väg. Men även om denna förändring kan kännas som slutet på något invant och tryggt så är det nödvändig för att du skall gå vidare och börja om på något nytt och bättre. Läs hela veckans reading

Tarotlekar

The Tarot of Vampyres

Denna vackra vampyr tarotlek är rotad i mörker och förförelse, men dess bestående budskap är andlig hunger - att dricka i det eviga gudomliga. En medföljande guide hjälper dig tolka symboliken i varje kort och ger bra övningar, innovativa läggningar, och instruktioner för att skapa din egen skugg profil och Vampyr karaktär. Läs mer

Tarot of the Pagan Cats

Ett måste för alla kattälskare! Denna underbart vackra tarotlek med katter visar hur de skulle bete sig i olika välkända tarot scener. Symboliken är baserad på Rider-Waite symbolik men tolkad utifrån en katts ögon. Läs mer

Angel Love Cards

Fina änglakort som visar dig hur man kanaliserar kraften i kärlekens änglar. De är inte till för avläsningar utan man drar endast ett kort för meditation och vägledning Läs mer

Tarotböcker och tillbehör

Tarothandboken : hälsan, kärleken, yrkesvalet

Denna bok - som bygger på Raider-Waites kända och ofta använda tarotkort - har ambitionen att vara en handbok för den som vill arbeta med tarotkort i syfte att nå bättre självkännedom på de tre viktigaste områdena av livet; hälsan, kärleken och yrkesvalet. Läs mer

Tarot : själens spegel

Denna bok har länge varit en av de mest populära tarotböckerna. Den visar olika sätt att arbeta med tarotkorten, hur de kan hjälpa dig i din inre utveckling och ge råd och nya infallsvinklar i ditt beslutsfattande. Korten symboliserar en inre verklighet som fungerar som en spegel som reflekterar ditt växande. Boken bygger på Aleister Crowleys Thoth Tarot. Läs mer

Tarot 78 svar

Allt i en bok för möjligheten att ställa en fråga, dra ett kort ur leken, slå upp det kortets betydelse och få direkt vägledning. Läs mer

Tarotreadings, tyda tarotkorten

När du skall göra tarot readings, tyda med tarotkort så behöver du inte så mycket mer än en passande tarotkortlek och kanske en spåduk och för den som önskar några kristaller, levande ljus och/eller rökelse. Dock är det enda som egentligen behövs kort och gott tarotleken. Med passande tarotlek så menar jag en tarotlek som känns rätt för just dig. Du kan också ha några olika tarotlekar och välja den som känns rätt för just den speciella situationen det gäller. Genom att ha några olika tarotlekar så får du också känna på vilken lek som talar mest till just dig.


När du skall tyda tarotkorten eller spå i tarotkorten som vissa kallar det är det viktigt att du inte är påverkad av alkohol eller något annat. Du behöver också vara lugn och fokuserad på det du vill ta reda på. Skapa gärna en liten ritual som får dig att rensa huvudet från onödiga tankar och komma i rätt stämning. Jag brukar tex. lägga ut en stor duk, placera några kristaller i mitten (detta är som sagt inte alls nödvändigt om du inte vill och du kan självklart istället använda ljus, rökelse mm. ) och vid kristallerna lägger jag min tarotlek. Innan jag börjar ta upp och blanda korten bjuder jag in gudinnorna eller energierna från norr, söder, öst och väst. Jag tänker mig att jag drar in gudomlig energi eller vit ljus genom huvudet och ner i hela kroppen. Därefter plockar jag upp korten blandar medans jag tänker på frågan jag vill få svar på samtidigt som jag drar ner ljus / energi genom huvudet.

Tänk på att formulera din fråga så konkret som möjligt så får du tydligast svar. Tex. "hur blir det om jag tackar ja till den där utbildningen". Istället för "kommer det gå bra eller kommer det gå dåligt om jag väljer den där utbildningen". Frågan blir då tvetydig och det blir svårare att tolka kortens svar.

Den lättaste metoden är att kort och gott tänka på frågan medans du blandar korten. När det känns rätt stoppa blandningen, bre ut korten med baksidan upp exempelvis som en solfjäder. Därefter drar du ett enda kort som ger dig svaret. Alternativt så drar du tre kort. Det första kortet står då för det förflutna, det andra för nutid och det sista för framtiden i förhållande till frågan. Att dra tre kort kan ge en lite större bild än bara ett enda kort. Men välj sätt utifrån vad som känns bäst vid just det tillfället. Lägg gärna korten med baksidan upp när du drar tre kort så du kan vända på dem i turordning utan att störas av nästa kort.

Skall du göra reading på någon annan så bör det vara bara du och den andra personen i rummet. Finns andra med är det risk att deras tankar och energi färgar kortens svar. Sitt gärna mittemot personen du skall tyda åt och gör annars på ungefär samma sätt som när du spår dig själv. Jag brukar dock bjuda in energierna tyst i huvudet. När jag gjort det plockar jag upp leken och börjar blanda korten samtidigt som jag frågar personen vad den vill fråga korten. När jag fått höra frågan fokuserar jag all min tanke på detta samtidigt som gjort fortsätter blanda korten. Jag ber också personen säga till när den tycker det känns rätt att jag skall stoppa blanda korten. Då brer jag ut korten och ber personen dra ett eller tre kort enligt ovan.

För att tolka korten kan du ta hjälp att beskrivningen vi samlat för respektive kort längst ner på denna sida (klicka på det kort du vill se beskrivningen för). Tarotkorten som används här är Rider Waite-leken då den oftast används som grund för de flesta andra lekar. Det kan dock skilja lite från lek till lek vad korten står för men den grundläggande betydelsen brukar följa Rider Waite. Gör gärna på sikt dina egna anteckningar till varje kort också utifrån hur just du upplever dem.

Glöm inte att göra en passande avslutningsritual när du är klar. Så du kommer tillbaka med fötterna på jorden och inte tar med dig några energier eller så som kan spöka till det. Efter att jag är klar med min reading brukar jag tex. avslutar genom att tacka gudinnorna eller energierna från norr, söder, öst och väst, jag andas ut energierna och ber dem att lämna mig innan jag plockar undan allt och återvänder till verklighet.

Lycka till med din tarotreading! Aurora, vardagshäxa och skribent på Tarotguide.se

Lilla arkanan

Lilla arkanan Lilla symboliserar vardagshändelser och är indelad i de fyra elementen, jord, vatten, eld och luft med 14 kort i varje element men korten har inte namn efter elementen utan är indelade i bägare, svärd, mynt och stavar.

Bägare

Symboliserar känsla: Står för allt som har att göra med nöje, fruktsamhet och all skapande verksamhet, hem och kärlek i alla avseenden. Visar vår känslomässiga relation till oss själva och omvärlden. Bägare associeras med Vatten, höst, riktningen väst och den moderna sviten Hjärter

Svärd

Symboliserar tanke: Visar vår andliga och mentala tillstånd samt vilka attityder vi har. Representerar spirituell kamp och tillväxt, stark viljeansträngning, motstånd, lidande, sorg och behovet av ordning i kaos. Svärd associeras med Luft, vinter, riktningen nord och den moderna sviten Spader.

Mynt

Symboliserar sinne: Står för allt som har med pengar att göra, lyx, arv, gåvor, snålhet, girighet, själviskhet, och materialism men även hälsa. Visar vår yttre materiella verklighet vilket också ofta avspeglar även vårt inre. Mynt associeras med jord, vår, riktningen öst och den moderna sviten Ruter.

Stavar

Symboliserar intuition: Talar om intellekt och psyke, om tankar, idéer, energi och viljestyrka, begåvning expansion i andlig och kreativ mening, stark jämvikt och bestående trygghet. Visar vår identitet, vår ambition. energi, handlingskraft, vilja, aktivitet. Stavar associeras med Eld, sommar, riktningen syd och den moderna sviten Klöver.

Att upptäcka och använda kraftstenar och healing kristaller

Kristaller och ädelstenar har under tusentals år används för sina andliga, fysiska eller helande egenskaper. Skriftliga anteckningar för att dessa används för sina olika egenskaper har hittats så långt tillbaka som 5000 år sedan i det gamla Egypten och vissa källor hävdar att Atlantis undergång skedde pågrund av att några invånare missbrukade stenarnas kraft.
Läs mer om Att upptäcka och använda kraftstenar och healing kristaller
Se alla artiklar skrivna av Aurora

The Tarot of Vampyres - en skuggvärld för personlig utveckling

Denna tarotlek är helt fantastiskt. Om du funderar på att köpa detta däck, kommer du inte bli besviken. Så levande men mörk och mystisk.
Läs mer om The Tarot of Vampyres - en skuggvärld för personlig utveckling
Se alla artiklar skrivna av Tarotguide

Tarot of the Pagan Cats

Även den som inte är ett katt fan måste bli helt hänförd av denna tarotlek. Den är både rolig och vacker. Men har också ett oväntade djup. Den är ett nöje att använda lika mycket som den är nöje att titta på, både för kattvänner som säkert kommer att älska den för dess naturalistiska porträtt av katter och även för andra som troligtvis kommer vara lika förtjusta i denna härliga och tankeväckande tarotlek.
Läs mer om Tarot of the Pagan Cats
Se alla artiklar skrivna av Tarotguide

Fler artilar